Renovatielening in Antwerpen

Wenst u renovatiewerken uit te voeren in uw woning in Antwerpen? Is een renovatielening geschikt? Wat kunt u met een dergelijke lening financieren, maar ook hoeveel kunt u lenen en voor hoe lang?

Wij kunnen al uw vragen beantwoorden!

Renovatielening in Antwerpen: welke werken kan u financieren?

U moet beginnen met uit te leggen dat de renovatielening een toegewezen lening is. Met andere woorden, u zult het gebruik van het geleende bedrag geheel of gedeeltelijk moeten verantwoorden aan de hand van aankooporders of facturen. 

Alvorens u uw renovatielening in Antwerpen toe te kennen, zal de bank dus uw aanvraag en deze bewijsstukken analyseren om zich ervan te vergewissen dat uw project binnen haar toelatingscriteria valt. 

Dit gezegd zijnde, kunt u met een renovatielening over het algemeen alle herstel- en renovatiewerkzaamheden financieren, alsmede renovatie- en inrichtingswerkzaamheden. 

Met uw renovatielening in Antwerpen kunt u bijvoorbeeld

  • Bouw een nieuwe keuken of een tweede badkamer,
  • Installeer een terras of veranda in uw tuin,
  • Verf of behang,
  • Uw elektrische installatie vernieuwen,
  • Installeer een alarmsysteem,…

Let op! In de overgrote meerderheid van de gevallen is een renovatielening voorbehouden voor een woning waarvan u eigenaar bent. Er zijn echter uitzonderingen, zoals het Cofidis-renovatiekrediet, dat ook huurders de mogelijkheid biedt een renovatielening te krijgen.

Hoeveel kunt u lenen voor uw werk in Antwerpen?

De bedragen die beschikbaar zijn voor een renovatielening in Antwerpen variëren naargelang de kredietverstrekker die u inschakelt. 

Bij sommige banken kunt u een renovatielening krijgen vanaf € 1250 en kunt u tot soms meer dan € 75.000 of € 100.000 lenen. 

Dit is bijvoorbeeld het geval met het Beobank renovatielening, waarmee u een renovatielening van maximaal 75.000 euro kunt aanvragen. 

Hoe lang kan uw renovatielening in Antwerpen duren?

De looptijd van uw renovatielening hangt af van de kredietverstrekker en het bedrag van uw lening, maar zal wettelijk altijd tussen 6 en 120 maanden liggen.