Verhuis naar Antwerpen: water, energie en telecom

Ga je binnenkort naar of binnen de provincie Antwerpen verhuizen? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het regelen van een verhuis naar Antwerpen en het overzetten van contracten, zoals energie, water en telecom.

Hoe verhuis naar Antwerpen organiseren?

Bij het regelen van een verhuis komen een groot aantal zaken kijken. Hierdoor kan het handig zijn om gebruik te maken van een checklist. Zo ben je er zeker van dat je geen belangrijke zaken vergeet!

Wij raden je aan om in ieder geval met de volgende zaken rekening te houden:

  • Leg een specifieke verhuisdatum vast en vraag verhuisverlof aan bij je werkgever.
  • Geef je adreswijziging door bij je oude en nieuwe gemeente. Het doorgeven van de adreswijziging bij je nieuwe gemeente in de provincie Antwerpen moet binnen acht dagen na je verhuis.
  • Indien gewenst, kun je de post laten doorsturen bij Bpost.
  • Sluit een energiecontract af op je nieuwe adres en vul het overnamedocument in.
  • Vul het overnamedocument voor water in.
  • Breng je provider voor internet, tv en/of telefonie op de hoogte van je verhuis.
  • Breng je verzekeraar op de hoogte van je verhuis.
  • Vul een plaatsbeschrijving in als je een nieuwe woning betrekt.

Gratis begeleiding voor regelen verhuis naar Antwerpen

Verhuis Antwerpen gas, water & licht

Als je gaat verhuizen zul je je energie- en waterleverancier op de hoogte moeten brengen. In beide gevallen moet er onder andere een slotfactuur op worden gemaakt met de laatste meterstanden, zodat het contract op je oude adres kan worden afgesloten. Daarnaast moet je ook een overnamedocument invullen voor het overdragen van de meters aan de nieuwe bewoners van de woning.

Om direct je energiecontract over te zetten naar je nieuwe woning of om hulp te ontvangen bij het regelen van een verhuis voor gas, water en/of licht, kun je contact opnemen met onze partner CallMePower op: 02 586 21 31

Gas en elektriciteit verhuizen naar Antwerpen

Voor het verhuizen van je gas- en/of elektriciteitscontract naar Antwerpen zal je het
overnamedocument moeten invullen. Dit document is te verkrijgen bij je energieleverancier en moet worden gebruikt voor het doorgeven van de meterstanden en de EAN-codes van de meters.

Daarnaast zal je moeten beslissen of je klant wilt blijven bij je huidige leverancier of gaat overstappen naar een andere aanbieder. Het is in ieder geval aan te raden om een
vergelijking uit te voeren om te achterhalen of je huidige energiecontract ook in de provincie Antwerpen nog altijd interessant is.

 Overstappen bij een verhuis is altijd mogelijk!

Consumenten en kmo’s kunnen op elk moment veranderen van leverancier met een
opzegtermijn van vier weken. Overstappen is altijd gratis, ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen.

Watercontract en verhuis naar Antwerpen

In Antwerpen-stad (postcode 2000) wordt water geleverd door de Vlaamse waterleverancier Water-link. In de provincie Antwerpen gebeurt dit door Pidpa. Indien je nog niet in het werkgebied van Water-link/Pidpa woonachtig bent, zul je het stopzetten van je watercontract moeten regelen met je huidige waterleverancier. Vervolgens kun je een overname van het contract op je nieuwe adres regelen bij Water-link/Pidpa.

Als je al in het werkgebied van Water-link/Pidpa woonachtig bent, dien je het contract op je huidige adres stop te zetten en een overname te regelen op je nieuwe adres.

Om een watercontract over te nemen dien je op de website van Water-link/Pidpa een
account aan te maken. Vervolgens kan je het meternummer en de meterstand van de
watermeter en je persoonlijke gegevens doorgeven.

Internet, TV en telefonie in Antwerpen

Tegenwoordig kunnen we (bijna) niet meer zonder internet, televisie en telefonie. Het is daarom belangrijk om deze contracten op tijd over te zetten naar je nieuwe adres. Neem contact op met je huidige provider voor de adreswijziging. Het is aan te raden om dit ongeveer drie tot vier weken voor je verhuis te regelen.

Controleer van tevoren of je huidige provider ook actief is in de provincie Antwerpen en of er een actieve aansluiting is op je nieuwe adres. Dit kan op de website van je provider of bij een vergelijkingssite, zoals CallMePower.

Om direct je internet, tv en/of telefonie abonnementen over te zetten naar je nieuwe adres kun je contact opnemen met onze partner CallMePower op: 02 586 21 31